Dodge Charger Forum banner

Okablowanie konsoli środkowej dla '15 Police Pursuit

2 reading
27K views 39 replies 14 participants last post by  Jose1987  
#1 · (Edited)
Kupiłem kilka miesięcy temu na aukcji radiowóz policyjny Charger Pursuit AWD z 2015 roku i chcę zmienić konsolę środkową. Wyjąłem metalową konsolę środkową i kupiłem w Internecie taką, która mogła pochodzić ze zwykłego Chargera z 2015 roku.
Mam pewne problemy ze znalezieniem, które przewody z konsoli środkowej połączą się z tymi wychodzącymi z systemu multimedialnego.
Chciałbym podłączyć gniazda zasilania 12 V, USB i AUX.

#7 ·
Pierwsze zdjęcie, środkowe szare małe złącze powinno być złączem USB. Ma, chciałbym powiedzieć, typ USB-Mini B, który za pomocą wiązki przewodów łączy się ze standardowym złączem USB.

Jeśli chodzi o resztę, na szczęście nieprzeciętego okablowania, przeczytaj to uważnie, aby uzyskać wszystkie istotne informacje.

#8 ·
Kupiłem kilka miesięcy temu na aukcji radiowóz Charger pursuit AWD z 2015 roku i chcę zmienić konsolę środkową. Wyjąłem metalową konsolę środkową i kupiłem w Internecie taką, która mogła pochodzić ze zwykłego Chargera z 2015 roku.
Mam pewien problem ze znalezieniem, które przewody z konsoli środkowej będą pasować do tych wychodzących z systemu multimedialnego.
Czy możesz mi pomóc, gdy rozwiążesz swój problem lub jeśli rozwiązałeś swój problem, mam dokładnie ten sam rok i moduł i przechodzę przez dokładnie ten sam problem w moim Dodge Charger

#9 ·
Kupiłem kilka miesięcy temu na aukcji radiowóz Charger pursuit AWD z 2015 roku i chcę zmienić konsolę środkową. Wyjąłem metalową konsolę środkową i kupiłem w Internecie taką, która mogła pochodzić ze zwykłego Chargera z 2015 roku.
Mam pewne problemy ze znalezieniem, które przewody z konsoli środkowej będą pasować do tych wychodzących z systemu multimedialnego.
Czy kiedykolwiek to rozgryzłeś? Potrzebuję pomocy z moim…?

#10 ·
Kupiłem właśnie żonie nowy samochód na zimę, '15 Police Charger
i mam ten sam problem

Dealer, od którego go kupiłem, zainstalował "nową" konsolę środkową z 2 portami USB przy tylnych otworach wentylacyjnych oraz portem USB i AUX pod podłokietnikiem, a także gniazdem kart SD

Żaden z tych portów nie jest zasilany, czy ktoś wie, czy po prostu brakuje mi wiązki i której?

#11 ·
Prawdopodobnie niczego nie podłączyli. Miałbyś nadzieję, że ma wiązkę na konsoli i to kwestia podłączenia, ale z tego, co czytałem, pościgi nie mają tego samego wtyku.
Aby sprawdzić USB do radia, sprawdź post CE9311 powyżej. Zakładam, że tylko ten w konsoli łączy się z radiem, a tylne są tylko zasilane.

#13 ·
Dzięki Mike, jest kolejny port USB i AUX w pobliżu miejsca, w którym powinien być drążek zmiany biegów

ten USB działa, a kiedy podłączam do niego telefon, pyta, czy chcę udostępniać pliki, więc przypuszczam, że wszystko jest w porządku

szczerze mówiąc, zależy mi tylko na możliwości ładowania portów USB, ale byłoby fajnie, gdybym mógł uruchomić kartę SD
USB w ogóle się nie ładuje. Będziesz musiał użyć adaptera.

Karta SD byłaby w radiu, jednak możesz włożyć pendrive z muzyką do gniazda USB dla muzyki. Mam mini 16 GB, którego używam z około 560 piosenkami. Być może będziesz mógł używać telefonu w ten sposób, jeśli uda Ci się sprawić, by pojawił się jako dysk USB.

#18 ·
Ale w jednej z wcześniejszych odpowiedzi wspomniano, że jest to normalne złącze usb, gdzie ta wtyczka usb łączy się z wiązką przewodów w obszarze konsoli, więc może mógłbyś dostać kabel rozdzielacza usb i podłączyć oba? Wątpię, żeby oba działały jednocześnie.

#19 · (Edited)
To jest to, co dostałem

(A konsola jest taka sama jak w ciągu ostatnich 16)

(Próbowałem podłączyć wtyczkę USB konsoli do tego małego, który działał, ale to nie wydawało się go zasilać)

Jak widać, większość okablowania konsoli jest obecna, ale jeden wtyk został odcięty

Nic z tego jednak nie wydaje się pasować.

Attachments

#20 ·
Czy widzisz, które przewody wychodzą z czytnika kart i USB oraz do jakich wtyczek są podłączone?
Rozumiem, że główna wtyczka konsoli, która jest prawdopodobnie odcięta, i tak nie pasuje do wtyczek w pościgu.
U mnie planuję podłączyć tylko zasilanie świateł i gniazd 12 V. Tutaj temperatury spadły poniżej zera, więc jeszcze niczego nie próbowałem podłączać.

#21 ·
Musiałbym to wyjąć i położyć na stole, żeby naprawdę zobaczyć, co mam.
(To samochód żony, więc muszę dostosować się do jej harmonogramu)

Z tego, co rozumiem, nie ma możliwości podłączenia czytnika kart do radia, ale chciałbym doprowadzić zasilanie do portów USB tylko do ładowania.
Sądzę, że nie mogę po prostu podłączyć kluczowego 12 V bez ich uszkodzenia?

#26 ·
Miałbym to wyjąć i położyć na stole, żeby naprawdę zobaczyć, co mam
(to samochód żony, więc muszę dostosować się do jej harmonogramu)

z tego, co rozumiem, nie ma możliwości podłączenia czytnika kart do radia, ale chciałbym doprowadzić zasilanie do portów USB tylko do ładowania rzeczy

zgadzam się, że nie mogę po prostu podłączyć kluczowego napięcia 12 V bez ich usmażenia?
Czy kiedykolwiek rozgryzłeś okablowanie tych tylnych portów USB? Chciałbym zasilić moje.

#23 ·
Gdyby ktoś się jeszcze zastanawiał, modele Pursuit odwzorowują 24-stykowe szare złącze na zdjęciach na schemacie wyprowadzeń updittera, to złącze C1, to złącze używane w ładowarkach OEM / konsolach środkowych 300. Niestety, ktoś w Dodge wpadł na genialny pomysł, aby zakończyć pojazd w modelach Pursuit męskim złączem, podczas gdy standardowe konsole środkowe również mają męskie złącze. Musisz wykorzystać schematy wyprowadzeń updittera (kolory nie zawsze pasują....) Szare C1 24-stykowe jest najbardziej przydatne, białe C2 24-stykowe prawie bezużyteczne, ale wszystkie czerwone/różowe/białe przewody to albo plus akumulatora, albo plus zapłonu. Jedno z mniejszych szarych złączy, głównie z zielonymi przewodami, to przewody aux. Jest ich 4... Obecnie próbuję dowiedzieć się, które z nich to L, R, Common i wykryć je w konsoli środkowej. Konsola ma 4 przewody: biały, szary, szary i jasnoszary, ale nie mogę znaleźć schematu pasującego do wyprowadzeń z jednostki centralnej.

Dział, z którego dostaję ładowarki, zostawia w bagażniku niesamowity zestaw. 3 puste końcówki złączy dla wszystkich 3 wiązek pod konsolą. Biorę żeńskie szare złącze C1 z zestawu, przecinam i łączę ważne przewody ze wszystkich innych wtyczek w tę nową końcówkę złącza, a następnie podłączam ją do konsoli i zostawiam resztę bezużyteczną/w stylu policyjnym. To, że złącza pasują do siebie, NIE oznacza, że mają takie samo zastosowanie w konsoli środkowej, więc nie wystarczy odciąć i podłączyć. Musisz odrobić pracę domową.

#24 ·
Mam Dodge Charger pursuit z 2015 roku. Kupiłem konsolę na rynku wtórnym na Amazon i kupiłem z tej strony złącza 12 V, czyli wtyczki do zapalniczki i złącze USB.
Image

#25 ·
Kiedy kupisz nieoryginalne wtyczki, które ci pokazałem, i podłączysz je do wtyczek OEM, które są w samochodzie, ostateczny efekt po zainstalowaniu konsoli wygląda tak.
Image

#33 ·
Prawdopodobnie jedynym okablowaniem w pościgu za złączem aux są wtyczki, które idą do drugiego zdjęcia zamieszczonego przez Gary'ego. Nigdy nie były przeznaczone do posiadania konsoli cywilnej, więc nie były do niej okablowane.
Potwierdzam, że to rzeczywiście prawda.
Dlatego szukam schematów pinów złącza dla konsoli cywilnej z 2015 roku.