Dodge Charger Forum banner
1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hey guys newbie here.
2013 Charger SXT
Here name is Ruby and I love her.

I am having some issues with the "Auto Park Disabled" wheel speed sensor/ABS/Traction control which I think is just the sensor needs cleaning.

My other issue is the instrument cluster is stuck. After I put air in the tires it got stuck on the "change to Vehicle Speed" mode and none of the Steering wheel buttons (on the top, the bottom ones for the stereo are working fine) are not working at all, So no cruise control etc. Is there a way to reset this?

I am also having a tough time finding a local reputable mechanic that I can trust with my Ruby.

Any help would be appreciated to the max!

Debra
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Oh wow now at lunch the Cruise Control works but not the left side buttons "Change to Vehicle speed" is still stuck, I swear I have pushed that button 20 times.

I tried doing the Oil Change reset of turning to the Run Position and then pressing the gas 3 times and then turning it off again and....nothing changed.

I am int he St. Petersburg /Tampa Bay area.
 

·
Registered
2017 Charger R/T Blacktop
Joined
·
3,570 Posts
Welcome from AZ, have you tried a 15 minute battery disconnect?
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Dodgeguy,

Thank you so much for the reply.

I have not, will that bring it back to factory settings?
 

·
Registered
Joined
·
945 Posts
More than likely needs an ABS sensor. Good news is that it's an easy diagnosis with a decent scantool, cheap part, and simple install.
 

·
Registered
Joined
·
780 Posts
Welcome from Pittsburgh! The tips above are great places to start. I hope they work for your Ruby!
 

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter · #9 ·
Thank you so much guys for the warm welcome and suggestions.

Now I have to find some place to take it in to get the sensor checked.

Not a dealer!

TC
Debra
 
1 - 9 of 9 Posts
Top